Kleinkoor Vivace is opgericht in het voorjaar van 2012. Sinds september 2022 is de leiding in de vaardige handen van Rachel Kieneker-Munneke.

Het koor heeft inmiddels een uitgebreid repertoire. Uitgevoerd werden werken van o.a. J.S. Bach, D. Buxtehude, G. Fauré, J. Haydn, D.
Manneke, F. Mendelssohn, C. Monteverdi, J. Rutter, F. Schubert, H. Schutz, A. Vivaldi en vele andere (zie ook tabblad “repertoire”).
In het najaar van 2017 was het eerste lustrumconcert een enorm succes. Uitgevoerd werd toen o.a. het beroemde “Gloria” van Vivaldi.

De leden van Vivace komen uit alle hoeken van Noord-Nederland naar Meppel gereden om eens per veertien dagen op dinsdagavond samen te repeteren in de Kruiskerk in Meppel. Er wordt dan gewerkt aan het repertoire voor de twee concerten die het koor gemiddeld per jaar geeft. Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan klankkleur, zuiverheid, uitspraak, zangtechniek en frasering. Daarnaast is het plezier hebben in het samen zingen en de gezelligheid die daarbij komt kijken minstens zo belangrijk. De christelijke overtuiging van ons koor komt o.a. tot uiting in het regelmatig meewerken aan kerkdiensten/vieringen.

We zijn altijd blij met versterking van goede amateurzangers. We streven hierbij naar een zo evenwichtig mogelijke klankverdeling tussen de vierstemgroepen. Lijkt het je leuk om eens een keer te komen kijken en/of mee te zingen? Neem dan contact met ons op via kleinkoorvivace@gmail.com